Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201206120856

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Nokkosletut

 

Nokkoset on hyvä poimia ennen kukintoja. Viisi tai kuusi oksaa riittää yhteen annokseen lettutaikinaa. Ne huuhdellaan lävikössä ja keitetään kiehuvassa vedessä vartin verran.

 

Tämän jälkeen nokkoset paloitellaan samaan tapaan kuin keitetty pinaatti esimerkiksi suurella veitsellä. Varret voidaan poistaa.

 

Nokkosmassa sekoitetaan normaaliin lettutaikinaan, joka on sama taikina kuin pannukakkutaikina. Pannukakkutaikinan ohjeeseen pääsee Ruokareseptit-sivulta ja tästä linkistä.

 

Letut voi paistaa lettupannulla, jossa voi paistaa useita pieniä lettuja kerrallaan. Toinen vaihtoehto on paistaa räiskäleitä suurella paistinpannulla. Paistamisessa käytetään ruokarasvaa noin ruokalusikallisen verran jokaisen räiskäleen välillä. Lettupannulle rasvaa laitetaan vain vähän jokaiselle paistopinnalle.

 

 

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa