Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201202161924 muutoksia 201202171013

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Pannukakku

 

2 kananmunaa

1 dl sokeria

½ dl pullomargariinia tai sulatettua voita

1 l maitoa (maitoa voi panna vain osa ja loput vettä, yhteensä litran verran nestettä)

2 tl vaniljasokeria

3 tl kardemummaa

1 tl suolaa

3—3 ½ dl vehnäjauhoja

 

Rikotaan kananmunat ja sekoitetaan sokerin kanssa. Lisätään margariini ja maito sekä mausteet. Vehnäjauhot lisätään vispaten tarkkailen samalla taikinan paksuutta. Taikinasta pitää tulla vellimäistä, ei liian paksua. Vehnäjauhoja ei kannata mitata taikinaan kerralla, vaan on parempi vispaamalla tunnustella taikinan koostumusta. Sopiva pannukakku syntyy joskus sitten kokemuksen myötä ajan kuluessa usein yritysten ja erehdysten myötä. Kuitenkin jokainen pannukakku kannattaa syödä ja nauttia, koska joka kerta pannukakusta tulee erilainen, mutta kuitenkin hyvä.

 

Uunipellille asetetaan leivinpaperi, jonka päälle taikina kaadetaan. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pannukakku on kauniin ruskea.

 

Nautitaan esimerkiksi hillon kanssa, juomaksi käy maito, tee tai kahvi. Pannukakun tekee juhlallisemmaksi kermavaahto.

 

Pannukakkua on joka tapauksessa tapana kehua.

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa