Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1202108241302

Korjauksia 26.8.2021 TK

Linkit korjattu 9.3.2023 TK

Äiti-horoskooppi linnunratojen ja tähtitaivaiden eläinratojen ihmisille

 

Erilaisia eläinratojen ihmisäitityyppejä

Horoskooppeja ja tähtitiedettä seuraavat valistuneet kansalaiset tietänevät, että maan päällisten ihmisten elämää tähtitaivaiden kuvioihin yhdistää niin sanotut eläinradat ja muut tähtitaivaiden tähtikuviot. Eläinradat ovat muodostuneet jo ennen nykyistä maapalloamme, joten niihin liittyvä tieto on vanhempaa tietoa kuin ihmisten elämä maapallolla.

Laadin leikillisen ”horoskoopin” ihmisten erilaisista äitityypeistä. Löydätkö näistä esille nostetuista tähtitaivaiden eläinradan tyypeistä sen, joka kuvaa sinua itseäsi parhaimmin äitinä? Minkälainen äiti olet lapsillesi ja minkälainen sosiaalinen käyttäytymistyyppi olet äitinä lähipiirissäsi? Tämä juttu on leikkimielinen, mutta lähentelee scifikirjallisuutta. Pidä hatustasi kiinni!

 

Tammikuun äiti: karhu

Karhu äitityyppinä on vapaamielinen ja vapaa kulkemaan omassa ympäristössään. Hän pitää tiukasti kiinni pesueestaan ja hänet nähdään kulttuuritapahtumissa ja ostoksilla lapsensa mukanaan. Hän on liioitellun huolehtivainen siitä, että lapset pysyvät hänen lähituntumassaan ja hänen pitää koko ajan tietää, missä hänen lapsensa ovat. Karhuäiti pyrkii kasvattamaan lapsensa karhumaisen itsenäisiksi elämään itsenäistä karhun elämää omassa vapaassa maailmassaan. Karhuäidin mielestä lasten on tärkeää oppia kaikki, mitä tämä tarvitsee tulevaisuudessaan, mutta hän ei pidä tärkeänä oppia kovin paljon siihen nähden ylimääräistä. Karhuäiti ei haluaisi kuormittaa lapsiaan niin paljon edes opilla kuin nykyään halutaan koulumaailmassa kuormittaa. Vain tarpeellinen riittää.

 

Helmikuun äiti: kauris

Kaurisäiti tunnistaa elämän vaarallisuuden ja sen vuoksi hänellä on taipumusta liialliseen turvallisuuteen jopa turvallisuuden ylittävin rajoin. Kaurisäiti on luonteeltaan varman päälle rakentaja ja hänen lastensa tulee noudattaa sosiaalisesti hyvin tarkkoja sääntöjä, jotka pitävät kaurisäidin ja hänen lapsensa sosiaalisesti tunnustetussa piirissä. Kaurisäidin heikkoutena on luovuttaa niistä lapsista tavallista herkemmin, jotka eivät jaksaisi pysyä kunnianhimoisissa hankkeissaan mukana. Kaurisäiti hakee ihmissuhteissa näköalapaikan, josta käsin hän etäältäkin hallitsee lapsilaumaansa, mutta hän ei ole omimmillaan läsnäollessaan lastensa elämässä. Hän asettaa vaatimuksia, joita lasten tulee kunnioittaa, ovat he hänen lähituntumassaan tai eivät.

 

Maaliskuun äiti: mangusti

Mangustiäiti on tyypillinen suomalainen nykyaikainen äiti, joka on huolehtinut siitä, että seudulla on kunnollinen päiväkoti toiminnassa. Mangustiäiti ei ole harvinainen päiväkodin työntekijänä, koska hänellä on pitkäaikaisessa evoluutiossaan kehittynyt taipumus tarhata koko yhteisön lapsia. Mangusti äitityyppinä on ihanteellinen työntekijä sekä kouluissa että päivähoidossa. Hän kohtelee omia lapsiaankin kuin nämä olisivat osa päiväkotiryhmää ja uskoo lasten kasvatuksen olevan vain kasvamista osana ryhmää. Mangustiäiti ei erityisesti kannusta lapsiaan yksilölliseen oppimiseen vaan pitää turvallisempana, että kukaan hänen lapsistaan ei liikaa korota päätään ihmisyhteisössä tai erotu liikaa taidoiltaan tai tiedoiltaan. Mangustiäiti suosii mielellään keskinkertaisuutta eikä erityisesti kannusta lapsiaan toteuttamaan erityislahjakkuuksiaan.

 

Huhtikuun äiti: lammas

Lammasäiti kasvattaa lapsensa normaalin yhteiskunnan hyviksi jäseniksi. Lammasäiti huolehtii yleensä siitä, että lapset oppivat kohteliaat ja hyvät pöytätavat, eivät heitä roskia luontoon ja tekevät läksynsä kunnolla. Lammasäiti pitää lapsensa yleensä erillään miehestään, lapsille ei tavallisesti ja luonnostaan kehity kovin läheistä isäsuhdetta. Lammasäidin mielestä lasten täytyy oppia tekemään työtä ja hän arvostaa näiden osallistumista työelämään mahdollisimman nuorina ja tuomaan kotiin osan palkastaan. Lammasäiti on tyytyväinen siihen, että lapsensa solmii avioliiton jo nuorena ja hän on mummina lapsenlapsilleen turvallinen syli ja auttaja. Asuinpaikkakunnallaan lammastyyppinen äiti ei yleensä kovin helposti osallistu paikkakunnan näkyvään toimintaan, mutta lähtevät mukaan toimintaan, kun hänelle tuttu naisystävä houkuttelee kaverikseen. Lammasäitityypin lapset seurustelevat lähipiirin tuttavalasten kanssa.

 

Toukokuun äiti: nauta, lehmä

Lehmä-äiti on aina hirveän iloinen lapsistaan ja hän haluaa olla näille tukena mahdollisimman pitkään elämässään. Lehmä-äidillä on aina jääkaapissaan ruokaa lapsia varten. Hän tekee aamulla koululaisille valmiiksi välipalat ja hänellä on yleensä puolivalmiina kodin yhteistä ateriaa varten ruoka-aineet, jotta ruoka saadaan mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti pöytään. Lehmä-äidit saattavat mielellään osallistua työelämään ja valtaavat naisvaltaisten toimialojen työpaikkoja, mutta he ovat myös hyviä kotiäitejä, jotka eivät halua jäädä ylitöihin ja siten tinkiä yhdessäolosta lastensa kanssa. Lehmä-äidille on aina tärkeää olla lastensa tavoitettavissa ja hän on myös naapuruston lapsille naapurin täti, jolle on helppoa soittaa tai jonka luokse on helppoa mennä, kun tarvitsee juttuseuraa tai pientä välipalaa.

 

Kesäkuun äiti: lintu

Lintuäidit ovat tähtiratojen hurjimpia äitejä. Nämä ovat kaukaa viisaita tai ”kaukaa viisaita” miten vaan ja uskovat lastensa lentokykyyn ihmisinäkin. Lintuäitien lapset saavat rauhassa tavoitella taivaita ja näille äideille on hyväksi, että yhteiskunta järjestää lastenhoitokursseja tai että he saavat kirjoista lukea tärkeitä lasten hoitoa koskevia ohjeita. Lintuäidit lukevat lastenhoito-oppaita kuin lapsi aapista: kuin kyseessä olisi tarkka ohje, jota pitää kirjaimellisesti noudattaa. Lintuäiti haluaa lastensa elävän turvallisesti, mutta hänen luonto- ja ympäristökäsityksensä ei ole kovin maanpäällinen, vaan hipoo ennemmin puunlatvoja ja pilviä kuin liikennettä ja rakennettua ympäristöä. Lintuäideille on tyypillistä puhua paljon liikennesäännöistä, joita heidän mielestään on korostetun tärkeää noudattaa. He eivät karta sellaista vaivannäköä, että opettavat moneen kertaan lapsilleen koulutien tai opettavat kädestä pitäen melko isojakin lapsiaan olemaan varovaisia liikenteessä ja pyöräillessä.

 

Heinäkuun äiti: merenelävä

Heinäkuun äitityyppi on parhaimmillaan äitinä jossakin muussa elementissä kuin maan päällä. Siksi heinäkuun äiti viihtyy äitityypeistä parhaiten kotona. Hän pitää oman reviirinsä tarkasti omanaan ja hän jopa sitoo lapsiaan usein lähes liiallisesti kodin piiriin. Heinäkuun äidille on tärkeää, että kaikki, koko perhe, on kotona ja hän on melkein liiankin tarkka lasten läksyjen luvusta, koska mereneläville äiteinä on tärkeää pitää lapset kouluaskareiden parissa mahdollisimman pitkään. Lasten läksytuokiot ovat merenelävä-äideille parasta onnen aikaa ja heidän lapsensa tavallisesti menestyvät koulussa hyvin. Merenelävä-äiti kasvattaa lapsensa pärjäämään elämässä hyvin ja hän arvostaa sitä, että lapset pitävät hänet perheen piirissä myös näiden lähdettyä omaan elämäänsä aikuistuttuaan. Merenelävä-äitityyppi nauttii uusista palveluista, joissa ruoka tuodaan kotiin kaupasta. Näin hänen ei tarvitse lähteä kodistaan jokapäiväisille ostosreissuille. Kotana olemisen vastapainona merenelävä-äidille pitkät jaksot perheen mökillä ovat tärkeitä. Siellä hän mielellään viettää lastensa kanssa laatuaikaa maalla ja järjestää osaksi vuotta maaseutuasunnon kodikseen.

 

Elokuun äiti. leijona

Leijonaäiti on perheen ja suvun kuningatar itsestään selvästi. Hänen lapsistaan kasvaa äitinsä palvelusväkeä, vaikka nämä toimisivat nykyaikaisessa elämässä tavanomaisesti. Leijonaäidin lapset kysyvät äitinsä mielipidettä asiassa kuin asiassa ja he eivät ole luonteeltaan tavattoman itsenäisiä, vaan esimerkiksi työelämässä hakevat työkaverista tai esimiehestä itselleen ”leijonaäidin”, jonka turvissa tekee työtään. Leijonaäidin kasvattamat lapset työelämässä kokevat helposti eroahdistusta, kun työporukasta joku eroaa tai lähtee eläkkeelle. Työyhteisö horjuu ja saattaa kestää kauan, että tasapaino saavutetaan ja ihmisten sosiaaliset suhteet palautuvat normaaleiksi. Leijonaäiti kotonaan syö huomiota itseään kohtaan, mutta hänen lapsilleen se on luonnollista. He ihmettelisivät, jos heidän kaverinsa eivät aina tervehtisi äitiään kohteliaasti, koska heidän mielestään olisi kummallista olla tervehtimättä. Leijonaperheet sosiaalisissa yhteyksissä nostattavat alueen arvokkuutta ja pitävät huolta siitä, että kaikki tuntemansa ihmiset noudattavat hyviä käytöstapoja. Yksilöinä leijonaäidit ovat erilaisia ja mikä heidän kiinnostuksensa kohteena on elämässä, siitä reviiristä he huolehtivat usein kanssaihmisten mielestä liiankin omistautuneesti ja siten saattavat vaikuttaa naapurustossa pelottavilta.

 

Syyskuun äiti: koira, kettu, susi

Syyskuun äitityyppi on koiraeläin. Koira äitinä ihailee linnunratojen äitityypeistä lapsiaan eniten, ihailu on lähellä palvontaa. Koiraäiti ei ole lapsistaan mustasukkainen muulloin kuin näiden ollessa alaikäisiä. Koiratyyppinen äiti ei haluaisi lapsiaan lastentarhaan päiväksi, vaan olisi mieluummin vain kotiäitinä lasten ollessa pieniä. Koiraäiti on iloinen äitityyppi, joka järjestää lapsilleen mielellään kaikkea kivaa tekemistä. Koiraäidin mielestä satujen lukeminen lapsille on hauskaa, koska siten he saavat pitää ihanat ja kauniit lapsensa lämpimästi lähituntumassaan. Koiraäidin lapsilta ei puutu satumaailmaa, koska perhe on innokas kirjaston asiakas, jossa lasten ollessa pieniä lähes koko kirjaston valikoima käydään läpi. Ei ole harvinaista nähdä koiraäitiä kirjakaupassa etsimässä lapsilleen kirjauutuuksia, joita ei vielä ole edes painettu myyntiin. Koiraäiti luo lapsilleen turvallisen mielikuvitusmaailman, joka sisältää näkymiä menneisyyteen ja tulevaisuuteen ja siten tarjoaa mielikuvituksen avulla seikkailuja, joiden avulla maailma on aina mielenkiintoinen paikka (nuuskia). Koiraäiti on mielissään, jos lapsista tulee poliisi, palomies, vartija tai muu yhteiskunnan tukipylväs, joka on yhteisön lähipalvelija.

 

Lokakuun äiti: hyönteinen

Lokakuun äitityypille on tärkeää kasvattaa lapsistaan hyödyllisiä yhteiskunnan jäseniä. Lokakuun äitityyppi on tyypillinen nykyaikainen työssäkäyvä äiti, joka pitää tärkeänä, että lapset oppivat jonkun ammatin, jolla itsensä elättävät. Lokakuun hyönteisäiti ei suosi lasten olevan kovin yksilöllisiä tai taiteellisia ja hän puolittain salaa ohjaa lapsiaan pois taiteen maailmasta. Joissakin tapauksissa lahjakkaat hyönteisäitien lapset saavat valita tieteellisen uran, mutta näiden pitää siinä tapauksessa oppia tiedeala alusta asti tutkimalla tieteen alan perusteita. Lapsille sallitaan vaatimatonkin työpaikka, kunhan oppiminen ja ammatissa kehittyminen jatkuu, silloin äiti mielellään osallistuu lastensa elämään ja kannustaa näitä näiden työuralla mieluusti koko ikänsä. Hyönteisäidit ovat itse älykköjä ja he ovat usein sosiaalisen ympäristönsä ja verkostojen asiantuntijoita. He tietävät mistä narusta vetää, jotta heidän lapsensa löytävät hyvän koulun tai työpaikan. He tekevät taustatyötä lastensa tietämättä, jotta lapsensa pääsevät hyville paikoille yhteiskunnassa.

 

Marraskuun äiti: merinisäkäs, valas

Luonteeltaan marraskuun äiti on lapsensa elinikäinen kumppani, äitihahmo, joka elää lapsensa ja omaa elämäänsä samaan aikaan. Tällainen äitisyys ei nykyaikana ole yleisesti kovin suosiossa, mutta se on ollut pari vuosisataa sitten tavallinen tapa elää. Ainoa lapsi tai joku lapsista jäi äitinsä rinnalle asumaan tämän kotiin ja myöhemmin aikuisina he ovat eläneet kuin sisarukset ehkä enää muistamatta, että toinen on toisen äiti tai vanhempi. Äitityyppinä merinisäkäs on symbioottisin äitisuhde kaikista äitisuhteista. Äiti on elämän keskipiste, jumalatar ja luoja, jonka läheisyys on elämän elinehto. Nykyaika suosii välttämättömän työelämän vuoksi itsenäisempää perhemallia, mutta valasäiti luotsaa elämäänsä ja lastensa elämää myös nykyaikana pitämällä aina tietonaan lastensa elämän tapahtumat ja osallistumalla näiden elämään täysipainoisesti. Valasäiti on matriarkaatti, joka saattaa luotsata suurtakin sukua laumana ympärillään, mutta joka ihmisenä harvoin jaksaa elää vanhaksi täysin yksin elävänä ihmisenä. Äitinä valasäidillä on taipumusta syyllistämiseen ja marttyyriuteen yksin jättämisestä. Valasäiti pysyy koko elämänsä ajan lastensa tukipilarina ja pysyvänä tukena.

 

Joulukuun äiti: ihminen maan päällä ja tähtitaivaissa

Ihmisäiti, joita kaikki muutkin tähtitaivaiden eläinratojen ihmisäidit ovat äitityyppeinä on iäisyyksien äitityyppinä uusi äitityyppi. Ihmisäiti on hyvin tunteellinen äitinä ja hän koiraäitityypin tavoin pitää tärkeänä, että lapsille luetaan paljon satuja. Äiti ei ole yhtä tunteellinen ja läheinen äitityyppinä kuin koiraäitityyppi, koska hän mahdollisimman varhain antaa lastensa alkaa lukea itse kirjojaan, mielellään heti, kun nämä ovat oppineet lukemaan. Eläinratojen kummallisuutena ihmisäiti on vielä 2000-luvulla outo ilmestys äitien keskuudessa. Ihmiskunnassa on näihin aikoihin saakka totuttu siihen, että ihmiset käyttäytyvät jonkin kirjoittamattoman säännön ohjaamana lähes kuin eläinlaumoissa käyttäydytään. Kaikista äitityypeistä tietenkin halutessaan on mahdollistua siirtyä ihmisäitityypiksi korjaamalla omaa asennoitumistaan perheeseen ja lapsiin. Ihmisäiti opiskelee ammatin, jossa viihtyy ja jonka tuntee omakseen, on se minkä alan ammatti tahansa eikä hänellä ole esteenä ryhtyä ammattiin, jossa sukupuolirooli määrää roolituksen vaan hän on mielellään alalla, jossa toimii yleensä naisia ja yhtä mielellään alalla, joka on miehisempi. Tärkeää on oma viihtyminen työssä. Ihmisäitityyppi kasvattaa lapsensa paikallisten mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman kulttuuripitoisesti ymmärtämään taiteita, tieteitä, ympäristöä, sosiaalista elämää, perhettä ja sukua. Ihmisäiti näkee paljon vaivaa, jotta hänen lapsensa tulevaisuus olisi mahdollisimman onnellinen ja vapaa, ihmisen vapautta. Ei ole tavatonta, että ihmisäitityypin perheessä harrastetaan kirjallisuutta ja jopa filosofiaa. Näin avartuu lähes avaruudellinen tietämys kaikesta ihmisen maailman tiedosta ja ymmärryksestä, mitä tarkoittaa itsensä ja lasten tulevaisuus maan päällä ja taivaissa (tulevaisuuksissa, aika-avaruudellisissa tulevaisuuksissa, joskus, nyt).

*

On vahvuus ihmisenä, että tunnistaa itsessään niin sanottuja alter ego -eläinhahmoluonteita. Ihmisellä voi olla yksi vahva alter ego -hahmo tai jopa useita itselleen tuttuja eläinmaailman luonteita. Ihmisen elo maan päällä on kestänyt jo melko kauan, joten ihmisellä saattaa henkisessä jatkumossaan olla useita menneisyyksiä. Ei pidä liikaa pelästyä ajatusta, että henkisessä jatkumossaan olisi ollut joskus joku muu kuin ihminen. Ihmisyyttä pidetään nykyään laumaeläintasoisesti itsestään selvyytenä ja esiintyy paljon pelkoa juuri nykyäänkin luontoa kohtaan, kuolemaa kohtaan. Tämä näkyy nyt 2000-luvun alkupuolella voimakkaana sairastumisen pelkona ja koronareaktioina jopa hallitusvallan taholta. Normaalisti pitkään elänyt ihminen ei pelkää sairastuvansa tai sairastuttavansa muita ihmisiä normaalissa elämässä. On luultavaa, että ihmisten menneisyyden rasituksena esiintyy käytöshäiriöitä, jotka ovat eläinmaailmaperäisiä. Tällaisia käytöshäiriöitä ihmisillä voi olla näiden seksuaalisessa käyttäytymisessä, joka saattaa juontua henkisestä eläinmenneisyydestä. Tämä ei olisi kovin vaarallista muutoin kuin sen vuoksi, että biologisena nisäkäslajina ihminen ei ole lainkaan eläin vaan lajina vain ihminen.

Ihmislajissa on vaarallista tuottaa suun tehtäväksi muuta kuin syödä ruokaa ja puhua. Ihmisellä lajina on herkkiä ihmiselämässä tärkeitä, evoluutionäärisesti uusia toimintoja, kuten puhuminen ja jälkeläisen tuottaminen. Elimistön elimet, joissa on kyse puhumisesta ja syömisestä ovat herkästi haavoittuvia elimiä, joita ei missään tapauksessa pidä rasittaa eläinkunnasta peräisin olevilla tavoilla työntää suuhun sukuelimiä tai mitään suulle vaarallista. Tuollainen käyttäytyminen saattaa olla peräisin henkimaailmoista, joissa uros- tai koirastyyppisenä käyttäytymisenä naarasta kohtaan on muodostunut käsitys, jonka mukaan naaras pitäisi alkukantaisesti alistaa urokselle. Naaraista on tullut nöyriä ja helposti johdettavia, kun näitä on nöyryytetty uroksen sukuelimillä. Tuollainen tapa ihmisenä tekee ihmisistä fyysisesti ja sosiaalisesti sairaita ja ihmiset kärsivät sukupuolitaudeista. Oraaliseksiksi nimitetty toiminta ilmeisesti nykyihmisillä näyttäytyy sukupuolitautina keliakia. Keliakia on vaarallinen myös ruuantuotannon osalta, kun se muuttaa alueille tuotettua ruuantuotantoa niin, että alueella tavallisille ruoka-aineille on tullut hylkimisreaktioita. Tämä ei johdu ruoka-aineksien huonommuudesta, vaan taustalla on ihmisten käyttäytymishäiriöitä.

 

On väitetty myös, että naaraspuoliset ihmiset henkisesti jatkuvuudessaan nyt ihmisinä nöyryyttävät miespuolista ihmistä vaatimalla tämän nuolla sukuelimiään. Tämä on myös oraaliseksiä, mikä aiheuttaa suolistotautia keliakia. Keliakia vääristää ihmisen ruuansulatuskanavan toiminnan ja aiheuttaa usein tunnistamattomaan tautiin kuolemisen ennen aikaisesti. Terveyden säilyttämisen kannalta ns. oraaliseksistä kannattaa luopua kokonaan ja ihmisyksilö saattaa toipua taudeistaan. On todennäköistä (ja tarpeen tutkimuksella selvittää), että ihmislajin sukupuolinen käytöshäiriö saattaa olla myös lapsettomuuden syynä.

 

Ihmislajissa, joka on kulttuurinen ihminen, ei ole tarkoitus koko ikää rypeä seksissä, vaan yhdynnät miehen ja naisen välillä on sivistyksellisesti vain honey moon – käyttäytymistä, jonka tarkoitus on tuottaa perheeseen lapsia. Koko ihmisen loppuelämän voi viettää lähes ilman jatkuvaa seksiä tai yhdyntöjä. Tällöin pariskunta helpommin löytää sellaisen sivistyneen ihmisen elämäntavan, jossa molemmat puolisot viihtyvät ja jossa he voivat pysyä tuottavina yhteisön jäseninä. Tämä mitä kerron ihmislajin käyttäytymisestä, saattaa tuntua nykyään oudolta, koska kaikille työntyvä mediatiedotus tuottaa muunlaista ”tietoa” ihmisten kuulla ja nähdä. Elämme nyt tultuamme 2000-luvulle jälleen aikojen alkuja ihmiskuntana. ja ihminen lajina voi vahvistua ja ihmisen lajina tulevaisuus voi vahvistua, kun lajiominaisuudet hyväksytään ja huomioidaan paremmin terveyden ja perhe-elämän kannalta. Olen kirjoittanut aiheesta syvällisen tutkielman Kristillinen filosofia, jossa perustelen nämä tässäkin esittämäni väitteet.

 

24.8.2021 Tarja Kaltiomaa

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa