Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201211231705

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Tulikuuma luumutorttu

 

1 lehtevä voitaikina

2 kaksi purkkia luumuhilloa

1 tuubi sokerikuorrutetta

 

Sulata jäinen taikina. Valitse noin 26 cm piirakkavuoka. Painele sulanut taikina vuokaan. Levitä päälle luumusose. Viimeistele reuna lusikalla painelemalla.

 

Paista taikinapaketin ohjeen mukaisesti uunissa, esimerkiksi 200 asteessa 35 minuuttia.

 

Uunista otettu tulikuuma torttu on syytä jäähdyttää hyvin ennen tarjoilua. Valmiin ja jäähtyneen tortun päälle pursotetaan sokerikuorrutetta.

 

Nautitaan sellaisenaan, tai jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

 

Luumutortun voi valmistaa myös niin, että korvaa toisen purkillisen hilloa vastaavalla omenasoseella. Hillot kannattaa sekoittaa erillisessä astiassa ennen taikinan päälle levittämistä.

 

.

 

 

 

 

 

Tuubi = muovikuoreen pakattu sose

Reseptin nimessäkin mainittu tulikuumuus on ominaista luumuhillolle, kun sitä on paistetuissa leivonnaisissa. Asia kannattaa huomioida huolellisesti ja antaa piirakan jäähtyä hyvin.

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa