Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201202162021


 

 

Tonnikalamakaronilaatikko I

 

1 purkki tonnikalaa öljyssä

1 pussi pieniä makaroneja

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

valkopippuria

2 tl maustetilliä

juustoraastetta

1 rkl pullomargariinia

 

 

Keitetään makaronit runsaassa vedessä pussin ohjeen mukaan. Voidellaan uunivuoka margariinilla tai voisulalla. Laitetaan puolet makaroneista vuoan pohjalle. Levitetään päälle tonnikala ja ripotellaan tilli. Loput makaronit kaadetaan vuokaan.

 

Ruokakerma ja kananmunat sekoitetaan ja seokseen lisätään suola ja valkopippuri. Seos valutetaan vuokaan tasaisesti. Juustoraastetta pannaan päälle.

 

Laatikkoa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Nautitaan pääruokana. Juomana vesi, maito tai ykkösolut.

 

 

Tonnikalamakaronilaatikko II

 

1 purkki tonnikalaa öljyssä

1 pussi tummaa makaronia

2 kananmunaa

2,5 dl Valion Kippari-ruokakermaa

1 tlk kanttarelleja

1 kasvisliemikuutio

Valkopippuria, maustepippuria

juustoraastetta

1 rkl pullomargariinia

 

 

Keitetään makaronit runsaassa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Voidellaan uunivuoka margariinilla tai voisulalla. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, kattilaan sekoitetaan tonnikala ja sienet. Seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan.

 

Ruokakerma ja kananmunat sekoitetaan ja seokseen lisätään mausteet. Seos valutetaan vuokaan tasaisesti. Juustoraastetta pannaan päälle.

 

Laatikkoa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 35—40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Nautitaan pääruokana. Juomana vesi, maito tai ykkösolut.

 

 

Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201311141447

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa