Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
|
Tonnikalamakaronilaatikko I 1 purkki tonnikalaa öljyssä 1 pussi pieniä makaroneja 2 kananmunaa 2 dl ruokakermaa 1 tl suolaa valkopippuria 2 tl maustetilliä juustoraastetta 1 rkl pullomargariinia Keitetään makaronit runsaassa vedessä pussin ohjeen mukaan. Voidellaan uunivuoka margariinilla tai voisulalla. Laitetaan puolet makaroneista vuoan pohjalle. Levitetään päälle tonnikala ja ripotellaan tilli. Loput makaronit kaadetaan vuokaan. Ruokakerma ja kananmunat sekoitetaan ja seokseen lisätään suola ja valkopippuri. Seos valutetaan vuokaan tasaisesti. Juustoraastetta pannaan päälle. Laatikkoa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Nautitaan pääruokana. Juomana vesi, maito tai ykkösolut. |
Tonnikalamakaronilaatikko II 1 purkki tonnikalaa öljyssä 1 pussi tummaa makaronia 2 kananmunaa 2,5 dl Valion Kippari-ruokakermaa 1 tlk kanttarelleja 1 kasvisliemikuutio Valkopippuria, maustepippuria juustoraastetta 1 rkl pullomargariinia Keitetään makaronit runsaassa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan. Voidellaan uunivuoka margariinilla tai voisulalla. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, kattilaan sekoitetaan tonnikala ja sienet. Seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan. Ruokakerma ja kananmunat sekoitetaan ja seokseen lisätään mausteet. Seos valutetaan vuokaan tasaisesti. Juustoraastetta pannaan päälle. Laatikkoa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 35—40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Nautitaan pääruokana. Juomana vesi, maito tai ykkösolut. |
Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK
|