Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201401182134

Linkit korjattu 21.3.2023 TK

 

 

Sienirisotto

 

1 litra vettä

4 dl tummaa risottoriisiä

2 kuutiota liha– tai kasvislientä

1—3 rkl ruokaöljyä

1 pussi pakasteherneitä

1 pussi pakastesipulia

2 tlk kanttarellisäilykettä, sekasienisäilykettä tai kotoa löytyviä sienipakasteita tai sienisäilykkeitä vastaava määrä tai maun mukaan

Mausteita maun mukaan, mm. paprikajauhetta, pippureita, oreganoa, timjamia jne.

 

 

Vesi laitetaan liedelle kiehumaan ja siihen lisätään liemikuutiot. Kun vesi on lähellä kiehumispistettä, kattilaan lisätään riisi. Riisi saa kiehua samalla, kun paistinpannua lämmitetään. Paistinpannulle valutetaan öljy. Kuumaan öljyyn lisätään sipulisilppu ja sienet. Ne kuullotetaan sopivasti niin, että ylimääräinen neste haihtuu.

 

Kun riisi on kypsää, riisin joukkoon lisätään pakasteherneet ja paistinpannulla kuullotetut sipulit ja sienet. Risotto saa vielä hetken hautua kattilassa, tarvittaessa siihen voidaan lisätä hieman vettä, jotta se ei kuivu. Samoin öljyä voidaan lisätä tarpeen mukaan. Mausteita ei kannata laittaa liikaa, maistelemalla löytyy mieluisa makusuhde.

 

Porkkanasalaatti sopii sienirisoton lisukkeeksi, samoin kaupan valmissalaatit.

 

Ruokajuomaksi risoton kanssa sopii vesi tai maito, viikonloppuisin sen kanssa voi nauttia lasillisen ykkösolutta tai perhekaljaa.

 

Yksi ruokailija voi nauttia tätä valmistettua risottoa annoksittain 5—7 päivää.

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa