Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201310012031

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Sienimunakas

 

Mikäpä näin syksyllä on parempi lisä ruokavalioon kuin metsästä kerätyt sienet. Vähäiselläkin budjetilla kuukaudesta selviää, kun käyttää metsänantimia lisukkeina.

 

Sienimunakas syntyy seuraavista aineksista:

 

Noin 100 g metsäsieniä (suppilovahveroita, valko-orakkaita yms)

3 kananmunaa

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 tl valkopippuria

1 tl sitruunapippuria

Ihan pieni tilkka vettä (noin yksi ruokalusikallinen)

 

Kuumenna paistinpannu liedellä, lisää tilkka öljyä. Vatkaa haarukalla 3 kananmunaa rikki, vatkaa hetki voimakkaasti, lisää suola, vesitilkka ja muut mausteet. Paista sieniä niin, että niistä lähtee liiallinen neste. Lisää pannulle munaseos ja sekoittele aineksia pannulla maltillisesti antaen seoksen hyytyä hiljalleen. Kun munaseos lisätään pannulle, laske levyn lämpötilaa esimerkiksi liedestä riippuen kuudesta neljään, tarvittaessa laske lämpötilaa edelleen, jotta munakas ei pala.

 

Nauti munakas ykkösoluen tai alkoholittoman oluen kanssa, pala näkkileipää tai muuta leipää riittänee lisukkeeksi.

 

Jos sienissä on runsaasti nestettä, vesitilkkaa ei tarvinne lisätä.

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa