Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa TKK1202309281211
|
Sadonkorjuukeitto 1—1½ l vettä 3—4 suurta perunaa tai muutama pieni (1 pieni keräkaali tai puolikas suuremmasta) 1/2 kg porkkanoita 1—2 sipulia 1 mieto chili ja puolikas punaista paprikaa 200 g pieni juurespaketti (lanttua, selleriä, naurista yms.) 1 kesäkurpitsa 200—300 g jauhelihaa, broilerinsuikaleita tai 4 krakovanmakkaraa 1—2 tl suolaa, lisäksi esim. tomaattikastiketta ja kaksi kasvis– tai lihaliemikuutiota kourallinen kokonaisia pippureita Keiton tekemiseen tarvitaan paistinpannu ja kattila. Suurehkoon kattilaan suikaloidaan mahdollinen keräkaali ja kaikki juurekset ja vihannekset ja annetaan kypsyä siinä. Suolaa ja/tai maustekuutiot, maun mukaan tomaattikastiketta ja muut mausteet lisätään kattilaan. Sipulit paloitellaan ja paistetaan jauhelihan, makkaroiden tai broilerisuikaleiden kanssa paistinpannussa ja niiden saatua hieman väriä, lisätään kattilaan. Tarjoillaan kuumana. Ylijäänyt keitto säilytetään sen jäähdyttyä jääkaapissa ja siitä voi lämmittää mikrossa annoksina niin kauan kuin keittoa riittää. Keiton kera tarjoillaan voileipää ja tai tortillalastuja. |