Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
Linkit korjattu 21.3.2023 TK

TKK1202309281211


 

 

Sadonkorjuukeitto

 

1—1½ l vettä

3—4 suurta perunaa tai muutama pieni

(1 pieni keräkaali tai puolikas suuremmasta)

1/2 kg porkkanoita

1—2 sipulia

1 mieto chili ja puolikas punaista paprikaa

200 g pieni juurespaketti (lanttua, selleriä, naurista yms.)

1 kesäkurpitsa

200—300 g jauhelihaa, broilerinsuikaleita tai 4 krakovanmakkaraa

1—2 tl suolaa, lisäksi esim. tomaattikastiketta ja kaksi kasvis– tai lihaliemikuutiota

kourallinen kokonaisia pippureita

 

Keiton tekemiseen tarvitaan paistinpannu ja kattila. Suurehkoon kattilaan suikaloidaan mahdollinen keräkaali ja kaikki juurekset ja vihannekset ja annetaan kypsyä siinä. Suolaa ja/tai maustekuutiot, maun mukaan tomaattikastiketta ja muut mausteet lisätään kattilaan. Sipulit paloitellaan ja paistetaan jauhelihan, makkaroiden tai broilerisuikaleiden kanssa paistinpannussa ja niiden saatua hieman väriä, lisätään kattilaan.

 

Tarjoillaan kuumana. Ylijäänyt keitto säilytetään sen jäähdyttyä jääkaapissa ja siitä voi lämmittää mikrossa annoksina niin kauan kuin keittoa riittää.

 

Keiton kera tarjoillaan voileipää ja tai tortillalastuja.

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa