Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201209121814

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Riisipudding

 

Ainekset suunnilleen:

 

1 ltr maitoa

2 dl vettä

2—2 ½ riisiä

1—2 tl suolaa

hieman vaniljasokeria

 

Valmistetaan tavallinen uuniriisipuuro. Voidaan käyttää joko punaista maitoa, luomumaitoa tai uutta vanhanajan maitoa. Tällöin saadaan täyteläisempi puuro. Riisinä käytetään puuroriisiä, josta osa voidaan tarvittaessa korvata muullakin riisillä.

 

Yhden ja kahden hengen talouksissa puuroa riittää useaksi päiväksi. Sitä voi nauttia päiväruuaksi, jälkiruuaksi tai iltapalaksi. Lämmitetään annos puuroa mikroaaltouunissa. Lisätään lämpimään puuroon valmisvaniljakastiketta ja marjahilloa, esimerkiksi mansikka– tai vadelmahilloa.

 

Siltä varalta, että lukija ei tiedä, kuinka valmistetaan uunipuuro, laitan tähän varmuuden vuoksi. Suuri, noin 2-litrainen uunivuoka voidellaan voilla tai margariinilla, riisit kaadetaan vuoan pohjalle, sekä mausteet. Riisin päälle kaadetaan vesi ja maito. Annetaan hiljalleen paistua noin 150—175 ºC:ssa.

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa