Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201211182004

Reseptissä esiintyneitä virheitä on korjattu klo 23:00.

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Raparperipiiras

 

1 murotaikina

2 tuubia raparperisosetta

5 tl kanelia

4 ½ tl inkivääriä

1 rkl sokeria

 

Sulata jäinen murotaikina. Valitse noin 26 cm piirakkavuoka. Painele sulanut taikina vuokaan. Levitä päälle raparperisose. Ripottele kaneli ja vielä sokeri piirakan päälle. Viimeistele reuna lusikalla painelemalla.

 

Paista murotaikinapaketissa olevan ohjeen mukaisesti uunissa, esimerkiksi 200 asteessa 35 minuuttia.

 

Nauti sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kera. Juomaksi voi valita esimerkiksi limonadia, kahvia tai teetä.

 

 

Tuubi = muovikuoreen pakattu sose

 

Omena-raparperipiirakan voi valmistaa korvaamalla toisen tuubin raparperisoseella. Soseet kannattaa sekoittaa erillisessä astiassa ennen vuokaan levittämistä.

 

Leivontakokemuksia: Nyt syysaikaan, kun tuoretta raparperia ei ole saatavilla ja jos ei ole tullut pakastaneeksi kevään satoa, on todella ilon aihe kaupan vihannesosaston tarjonta, hedelmätuubit. Löytyvät tavallisesti samasta paikasta kuin vihannestuubit. Tuottajille olisi varmaankin hyvä vinkki, että jos kesän päärynäsato on runsas, tuosta sadosta saattaisi riittää myös tuubituotteeksi. Uskon, että tämän reseptin mukainen päärynäpiiraskin olisi makoisa.

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa