Perunasosevuoka 1 pussi tai 1 kg esípestyjä perunoita Kana– tai –sianlihasuikaleita 1/2 - 1 pussillinen 100 g pakastevihanneksia (herne-maissi-paprika) 2 kananmunaa 2 dl ruokakermaa 1 tl suolaa 1 tl valkopippuria 100g juustoraastetta 1 rkl pullomargariinia Keitetään perunat runsaassa vedessä ja maustetaan keittovesi suolalla. Voidellaan uunivuoka margariinilla tai voisulalla. Muusataan kypsät perunat kattilassa perunanuijalla. Laitetaan puolet soseesta vuoan pohjalle. Levitetään päälle muut reseptin ainekset ja maustetaan. Loput soseesta kaadetaan vuokaan. Ruokakerma ja kananmunat sekoitetaan voimakkaasti vatkaten ja seokseen lisätään suolaa ja valkopippuria. Seos valutetaan vuokaan tasaisesti. Juustoraastetta pannaan päälle. Laatikkoa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Nautitaan pääruokana. Juomana vesi, maito tai mieto olut. |
Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK
|