Perunasosevuoka

 

1 pussi tai 1 kg esípestyjä perunoita

Kana– tai –sianlihasuikaleita 1/2  - 1 pussillinen

100 g pakastevihanneksia (herne-maissi-paprika)

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

1 tl valkopippuria

100g juustoraastetta

1 rkl pullomargariinia

 

 

Keitetään perunat runsaassa vedessä ja maustetaan keittovesi suolalla. Voidellaan uunivuoka margariinilla tai voisulalla. Muusataan kypsät perunat kattilassa perunanuijalla.  Laitetaan puolet soseesta vuoan pohjalle. Levitetään päälle muut reseptin ainekset ja maustetaan. Loput soseesta kaadetaan vuokaan.

 

Ruokakerma ja kananmunat sekoitetaan voimakkaasti vatkaten ja seokseen lisätään suolaa ja valkopippuria. Seos valutetaan vuokaan tasaisesti. Juustoraastetta pannaan päälle.

 

Laatikkoa paistetaan uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Nautitaan pääruokana. Juomana vesi, maito tai mieto olut.

 

 

Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1202303211531

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa