Perunamuusipaistos

 

1 kg pussi pestyjä perunoita

1 kypsä kanankoipi

2 lihaliemikuutiota

½ dl juoksevaa margariinia

½ pussia itämaisia pakastevihanneksia

2 tl currya

2 tl valkopippuria

2 tl mustapippuria

5 – 6 kuivattua chilipippuria

2 rkl kuivattua paahtosipulia

2 dl ruokakermaa

3 dl vettä

2 kananmunaa

2 dl juustoraastetta

 

Keitä suuressa kattilassa kaikki perunat kypsiksi. Kaada ylimääräinen vesi pois, kun perunat kypsiä. Sulata kattilassa olevaan kuumaan veteen 2 lihaliemikuutiota. Survo perunat muusiksi perunanuijalla.

 

Voitele suuri uunivuoka margariinilla. Lisää vuoan pohjalle puolet perunasurvoksesta. Kanankoipi, josta on poistettu luut, jänteet ja suuri osa mausteisesta nahasta, levitetään muusin päälle. Itämaiset tai vastaavat pakastevihannekset levitetään vuokaan. Mausteet ripotellaan mahdollisimman tasaisesti vuokaan. Loput perunamuusista vuokaan tasaisesti.

Erillisessä kannussa sekoitetaan kananmunat rikki, kevyt vatkaus. Kannuun valutetaan ruokakerma ja sekoitetaan tasaiseksi. Veden määrä seokseen tulee arvioida muusin paksuuden mukaan.

 

Kermaseos kaadetaan vuokaan ja tarvittaessa haarukalla pistellään ruokaa, jotta seos levittyy tasaisesti. Vuoan päälle ripotellaan juustoraastetta maun mukaan.

 

Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Ruoka nautitaan pääruokana. Lisukkeeksi tuoresalaattia ja esimerkiksi porkkanaraastetta. Ruokajuomaksi maito, vesi tai perhekalja.

 

21.4.2023 TK

 

 

Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1202304212125

 


 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa