Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK |
Parsakaalisalaattijuustovalmistaikinapiiras Ainekset: 1 kpl vähittäiskaupan suolaisen piirakan valmistaikinalevypaketti 1 pussi pakastettua parsakaalia (broccoli) 1 tlk salaattijuustokuutioita (myös fetajuusto sopii piiraaseen) 1 tlk kermaviiliä 2 kananmunaa 1—2 tl suolaa 1 tl valkopippuria Valmistusohje: Laita pakasteet edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin tai sulata niitä huoneenlämmössä 3—4 tuntia. Painele piirastaikina vuokaan ja lisää päälle parsakaali sekä juustokuutiot. Sekoita muut ainekset erillisessä kulhossa ja kaada piiraan päälle. Paista uunissa noin 200-asteessa puoli tuntia, tarvittaessa lisää paistoaikaa 5—10 minuuttia. Nauti piiras tuoreen vihannessalaatin kera. Vihannessalaatissa voi olla esimerkiksi tomaattia, kurkkua, paprikaa, sipulia ja lehtisalaattia. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. |