Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201212241255

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Omenainkiväärikiisseli

 

5 vihreää omenaa

½ dl sokeroituja inkivääripalasia

1 dl sokeria

1—2 dl rusinoita

1 l vettä

½ tl suolaa

maissi– tai perunajauhoa paketin ohjeen mukaan

 

Omenat kuoritaan ja lohkotaan kiehuvaan veteen. Lisätään muut ainekset, mutta suuruste (maissi– tai perunajauho) vasta kun kiisseli on soseutettu. Suuruste lisätään pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Rusinat lisätään, kun kiisseli jäähtyy kattilassa. Kun kiisseli on jäähtynyt noin puoli tuntia, se kaadetaan tarjoiluastiaan.

 

Kiisselin voi valmistaa  myös omenasosetuubista, jolloin niitä tarvitaan kaksi tuubia yhteen litraan ja yksi tuubi puoleen litraan vettä.

 

Kiisseli sopii nautittavaksi esimerkiksi piparkakkujen tai sokeri-kanelikorppujen kera.

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa