Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK
|
Omenahyve 2 suurehkoa omenaa tai useampi pieni omena 2 tl sokeria 1—1½ kauraryynejä 2—3 tl kanelia 2 tl vaniljasokeria (maun mukaan) 2 tl öljyä, voita tai paistomargariinia 3—4 pientä nokaretta voita tai margariinia pinnalle Pese ja paloittele omenat. Laita ne uunivuoan pohjalle. Paahda kauraryynit, sokeri ja mausteet paistinpannulla vaaleanruskeiksi. Lisää paahdetut kauraryynit omenapalojen päälle ja myös voinokareet. Paista 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Annos riittää kahdelle, mutta maistuu myös yhdelle. Nautitaan vaniljajäätelön kera. Omenahyve korvaa iltapalalla perinteisen kaurapuuron ja omenan, juhlistaa viikonlopun, miksei arjenkin. |