Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201410242153

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Omenahyve

 

2 suurehkoa omenaa tai useampi pieni omena

2 tl sokeria

1—1½ kauraryynejä

2—3 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria (maun mukaan)

2 tl öljyä, voita tai paistomargariinia

3—4 pientä nokaretta voita tai margariinia pinnalle

 

Pese ja paloittele omenat. Laita ne uunivuoan pohjalle. Paahda kauraryynit, sokeri ja mausteet paistinpannulla vaaleanruskeiksi. Lisää paahdetut kauraryynit omenapalojen päälle ja myös voinokareet. Paista 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

 

Annos riittää kahdelle, mutta maistuu myös yhdelle.

 

Nautitaan vaniljajäätelön kera.

 

 

Omenahyve korvaa iltapalalla perinteisen kaurapuuron ja omenan, juhlistaa viikonlopun, miksei arjenkin.

 

 

 

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa