Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201708211919

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Nakkikastikkeen ohje

 

 

Nakkikastike loppukesän herkuksi:

 

6 nakkia

sipulisilppua

2 rkl vehnäjauhoa

½ dl ruokaöljyä

4 dl vettä

1 kuutio liha- tai kasvislientä

ketsuppia makua antamaan

grillimaustetta, valkopippuria maun mukaan

persiljan oksa

 

Laita perunat kiehumaan ja anna kiehua noin 20 minuuttia ja aloita sitten kastikkeen tekeminen. Laita vedenkeittimeen vettä kiehumaan. Paloittele nakit ja laita ne kasariin, kun öljy alkaa kuumeta. Laita myös sipulit paistumaan. Kun nakkeja ja sipulia on ruskistettu hieman, laita sekaan vehnäjauhot ripotellen. Varmista, että öljyä on tarpeeksi. Sekoita seosta puulastalla ja kun se on hetken aikaa paistunut, lisää kuuma vesi ja kuutio sekoitellen edelleen puulastalla. Mausta kastike ja anna sen suurustua, tarkista, että vettä on tarpeeksi. Perunat ja kastike kypsyvät suunnilleen samaan aikaan tarjoiltavaksi.

 

Kastike sopii myös pastan kanssa.

 

Tarjoile lisäksi tomaattia ja kurkkua. Juomaksi maitoa, vettä tai vichyä.

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa