Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK
|
Nakkikastikkeen ohje Nakkikastike loppukesän herkuksi: 6 nakkia sipulisilppua 2 rkl vehnäjauhoa ½ dl ruokaöljyä 4 dl vettä 1 kuutio liha- tai kasvislientä ketsuppia makua antamaan grillimaustetta, valkopippuria maun mukaan persiljan oksa Laita perunat kiehumaan ja anna kiehua noin 20 minuuttia ja aloita sitten kastikkeen tekeminen. Laita vedenkeittimeen vettä kiehumaan. Paloittele nakit ja laita ne kasariin, kun öljy alkaa kuumeta. Laita myös sipulit paistumaan. Kun nakkeja ja sipulia on ruskistettu hieman, laita sekaan vehnäjauhot ripotellen. Varmista, että öljyä on tarpeeksi. Sekoita seosta puulastalla ja kun se on hetken aikaa paistunut, lisää kuuma vesi ja kuutio sekoitellen edelleen puulastalla. Mausta kastike ja anna sen suurustua, tarkista, että vettä on tarpeeksi. Perunat ja kastike kypsyvät suunnilleen samaan aikaan tarjoiltavaksi. Kastike sopii myös pastan kanssa. Tarjoile lisäksi tomaattia ja kurkkua. Juomaksi maitoa, vettä tai vichyä. |