Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK |
Lihapullat Ainekset: 300-400 g naudanjauhelihaa 2 kananmunaa 1 dl korppujauhoja 1 kuutio liha– tai kasvislientä 1 dl sipulisilppua 3 dl kuumaa vettä 1 tl suolaa pippurisekoitetta pippurimyllystä maun mukaan 2—3 rkl ruokaöljyä paistamiseen (tai voita) Valmistaminen: Lisää kulhoon korppujauhot ja sekoita siihen valmista kasvisliemi. Lisää jauheliha sekä kananmunat, sipuli ja muut mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyöritä (kertakäyttöhansikkailla) lihapullia kuumennetulle paistinpannulle. Paista käännellen lihapullia joka puolelta niin, että ne paistuvat kauniin ruskeiksi ja annan niiden kypsyä muutaman minuutin ajan. Jos kyseessä on muu kuin ihan tuore naudanjauheliha, pidennä paistoaikaa tarpeen mukaan. Lihapullien lisukkeena voi käyttää mm. makaronia, perunoita, perunasosetta, vihanneksia jne. Lihapullat nautitaan yleensä pääruokana, mutta jos niitä jää tähteeksi, niitä voi käyttää eväsvoileipien täytteenä. |