Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 21.3.2023 TK
|
Kalakeitto 1½ litraa vettä 6 perunaa (isohkoa) 6 porkkanaa 1 sipuli 300—400 g kirjolohta tai lohta 2 kala- tai kasvisliemikuutiota 2 dl ruokakermaa muutama maustepippuri, kokonainen 2 tl tilliä tai tuoretta tilliä ½ nippua Perunat ja porkkanat kuoritaan ja paloitellaan ja laitetaan kiehuvaan veteen suureen kattilaan kiehumaan. Kuoritaan ja paloitellaan sipuli ja lisätään kattilaan. Liemikuutiot lisätään kattilaan, kuten myös pippurit. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisätään kuutioiksi paloiteltu kala sekä ruokakerma keittoon. Viimeisenä lisätään tilli. Kun kala on kypsää, lientä maistetaan ja mausteet tarkistetaan. Keittoaika on noin 30—40 minuuttia. Kalakeiton lisukkeena voi tarjota ruisleipää. Jälkiruuaksi sopii vaniljajäätelö suklaavanukkaan kera. |