Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201302062014

Muutettu TKK1201511211717

Linkit korjattu 21.3.2023 TK

 


 

 

Kaalipata

 

1 pieni keräkaali tai puolikas suuremmasta

1/2 kg porkkanoita

2 sipulia

(2 dl riisiä)

200—300 g jauhelihaa tai broilerinsuikaleita

2—3 tl suolaa, lisäksi esim. soijakastiketta (tai kaksi kasvis– tai lihaliemikuutiota)

maun mukaan kuminaa

2—4 chilipippuria tai punainen paprika

kourallinen kokonaisia pippureita

8 dl vettä

 

Kaalipadan tekemiseen tarvitaan nelilevyinen hella. Suurehkoon pataan suikaloidaan keräkaali ja haudutetaan siinä. Kattilaan paloitellaan porkkanat kiehumaan, keitinveteen suolaa. Suolaa, maun mukaan soijakastiketta ja muut mausteet sekoitetaan pataan. (Riisin voi laittaa kiehumaan eri kattilaan.) Sipulit paloitellaan ja paistetaan jauhelihan tai broilerisuikaleiden kanssa paistinpannussa. (Tämä vaihe kestää noin 30—40 minuuttia valitun riisilajikkeen kysymisen mukaan.)

 

Haudutetun kaalin sekaan kaadetaan noin 10 minuuttia kypsyneet porkkananpalat keitinliemineen. Kun jauheliha tai broilerinsuikaleet ovat ruskistuneet ja kypsyneet, nekin sekoitetaan pataan. (Kun riisi on kypsää, riisi sekoitetaan myös pataan). Kaalipadan annetaan hautua hiljalleen liedellä tai uunissa niin, että koko kaalipata on kypsä.

 

Tarjoillaan kuumana. Ylijäänyt pata säilytetään jääkaapissa ja siitä voi lämmittää mikrossa annoksina niin kauan kuin pataa riittää.

 

 

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa