Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201211201556

Tekstiä lisätty 23.11.2012 klo 17:08

 


 

 

Juuressosepiiras

 

2 tuubia juuressosetta

Tai

1 tuubi porkkanasosetta

1 tuubi juuressosetta

2 kananmunaa

1 dl sipulilla maustettua ruokakermaa tai maustamatonta ruokakermaa

2 tl oreganoa

2 tl basilikaa

ja muita yrttimausteita maun tai kokeilunhalun mukaan

1—1½ tl suolaa

 

Valitse suurehko kulho. Pursota siihen juuressoseet. Lisää kerma, kananmunat ja mausteet ja sekoita seos tasaiseksi.

 

Täysin sulanut taikina painellaan voideltuun vuokaan. Seos kaadetaan vuokaan taikinan päälle. Piiras lisätään noin 200-asteiseen uuniin ja annetaan paistua noin 40 minuuttia.

 

Piiraspalan seuraksi lautaselle voi lisätä esimerkiksi valmissalaattia tai useampaa valmissalaattia. Myös tuoreet vihannekset maistuvat piiraan kanssa. Juomaksi jäävesi, vichy tai ykkösolut. Tai lasillinen kylmää  maitoa.

 

Tuubi = muovikuoreen pakattu sose

 

Kerron myöhemmin miltä piiras maistuu. Tätä reseptiä laatiessani en ole vielä tehnyt tätä kertaakaan.

Leivontakokemuksia: Piirakka onnistui hyvin. Lounaspiiraana vihannespiiras on oikein hyvä ruoka lisukkeineen ja maistuu hyvältä myös lämmitettynä.

Verkkosivusto Tyhjä paperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa