Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201202161218

Suola lisätty 20.11.2012 klo 16:02

Linkit korjattu 21.3.2023 TK


 

 

Juuressosekeitto

 

2 tuubia juuressosetta

Tai

1 tuubi porkkanasosetta

1 tuubi juuressosetta

2 dl sipulilla maustettua ruokakermaa

2 tl oreganoa

2 tl basilikaa

1 –1½ tl suolaa

3 dl vettä

 

Valitse suurehko kattila. Pursota siihen juuressoseet. Lisää vesi, kerma ja mausteet ja anna hitaasti lämmetä ja vähän poreilla.

 

Lisäkkeeksi sopivat kolmiomaiset maissilastut ja juomaksi ykkösolut tai maito.

 

Tuubi = muovikuoreen pakattu sose

 

Lisäsin tähän reseptiin suolan, kun se oli unohtunut. Suola saattaa monesta syystä unohtua ruokaa laitettaessa, mutta se onkin järkihomma, suolan käyttö muutoinkin. Jos jokin ruokaan lisättävä ainesosa jo valmiiksi sisältää runsaasti tai runsaahkosti suolaa, on harkinnan varassa pitääkö sitä lisätä erikseen. Suolaa, suolaa, enemmän suolaa, sanoi fakiiri Gruunblom aikoinaan alkuaikojen TV:n lastenohjelmassa. Tämä on hyvä muistaa vanhemmallakin iällä. Jos ihmisellä on alhainen tai liian alhainen verenpaine, hän voi lisätä suolaa ja yrittää muistaa suolan, esimerkiksi pikkusuolaisia voi nauttia, vaikka niistä ja siis suolasta varoiteltaisiin. Pystyssä kulkeva olentolaji tarvitsee suolaa enemmän kuin muut lajit. Metsän hirvillekin on hyvä viedä niitten tarvitsema suola kaiken aikaa, tämän varmaan metsästysseurat tietävätkin. Suolakivet metsiin, niin hirvet pysyvät paremmin metsissä, eivätkä tule nuolemaan suolattuja asfalttiteitä.

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa