Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa Linkit korjattu 23.2023 TK
|
Erityisen hyvä kaalikeitto 1 pieni keräkaali 1 nippu kesäporkkanoita 3 uutta sipulia 400 g jauhelihaa 2 palaa kasvis– tai lihaliemikuutiota ruokalusikallinen kokonaisia pippureita (erilaisia) 1—2 chilipippuria 1 ltr vettä Tarvitaan pata tai suuri kattila, pieni kattila ja paistinpannu. Kaali paloitellaan puoleen litraan kiehuvaa vettä, jossa on myös liemikuutio. Paistinpannulla ruskistetaan jauheliha ja sipulit. Pienessä kattilassa keitetään porkkanaviipaleet ja siinä voi olla toinen liemikuutio. Aineksien kypsyttyä ne yhdistetään suureen kattilaan. Maustetaan ja maistetaan. Keiton voi myös laittaa uuniin hautumaan miedolla lämmöllä esimerkiksi ulkoilun ajaksi. Tämä on erityisen hyvä kaalikeitto tai kaalipata loppukesällä, kun tarjolla on uusia kotimaisia kauden vihanneksia. Annoksesta riittää suurelle perheelle tai yhdelle ruokailijalle moneksi päiväksi. |