Aikaleima Copyright © Tarja Kaltiomaa
TKK1201508111528

Linkit korjattu 23.2023 TK


 

 

Erityisen hyvä kaalikeitto

 

1 pieni keräkaali

1 nippu kesäporkkanoita

3 uutta sipulia

400 g jauhelihaa

2 palaa kasvis– tai lihaliemikuutiota

ruokalusikallinen kokonaisia pippureita (erilaisia)

1—2 chilipippuria

1 ltr vettä

 

 

Tarvitaan pata tai suuri kattila, pieni kattila ja paistinpannu.

 

Kaali paloitellaan puoleen litraan kiehuvaa vettä, jossa on myös liemikuutio. Paistinpannulla ruskistetaan jauheliha ja sipulit. Pienessä kattilassa keitetään porkkanaviipaleet ja siinä voi olla toinen liemikuutio.

 

Aineksien kypsyttyä ne yhdistetään suureen kattilaan. Maustetaan ja maistetaan.

 

Keiton voi myös laittaa uuniin hautumaan miedolla lämmöllä esimerkiksi ulkoilun ajaksi.

 

 

 

Tämä on erityisen hyvä kaalikeitto tai kaalipata loppukesällä, kun tarjolla on uusia kotimaisia kauden vihanneksia. Annoksesta riittää suurelle perheelle tai yhdelle ruokailijalle moneksi päiväksi.

Verkkosivusto Tyhjäpaperi

Julkaisun ajatus ja filosofia

Ajankohtaista

Julkaisijatiedot

Energia-asiaa

Runosivu

Nostalgiaa

Valokuvakollaasi

Ruokareseptit

Polkujen kirjaus

Pieniä kulkuohjeita

Copyright © Tarja Kaltiomaa